Premierul Ponta a anuntat ca va prezenta Parlamentului in septembrie, la inceputul sesiunii, prevederile noului acord cu FMI astfel incat acest acord sa nu fie doar o decizie a Guvernului, ci a tuturor partidelor responsabile, indiferent de "iresponsabilii de serviciu" din Parlalament si Cotroceni.
"Alaturi de dumneavoastra, la inceputul sesiunii parlamentare, o sa ma adresez presedintilor celor doua camere cu rugamintea de a putea sa prezentam in fata Parlamentului elementele unui nou acord in asa fel incat sa fie o decizie nu doar a Guvernului, ci si a Parlamentului si a tuturor fortelor politice responsabile. Ca vom gasi, ca de obicei, iresponsabilii de serviciu in Parlament sau la Cotroceni, este problema lor, noi ne aflam aici prin votul oamenilor, prin sprijinul Parlamentului, si e datoria noastra", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, citat de Mediafax.

Guvernul a incheiat negocierile cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala pentru un nou acord, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta.

O misiune a FMI se afla la Bucuresti pentru discutii privind un nou acord de imprumut cu Romania, autoritatile precizand anterior ca doresc ca un nou acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Romania va conveni, pana in aceasta toamna, un nou acord preventiv cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, cu o valoare intre 3 miliarde euro si 5 miliarde euro si cu mai putine conditii decat cele doua intelegeri anterioare.

Urmatorul acord cu Romania, de tip preventiv, va fi unul de consolidare macroeconomica si de reforme structurale, urmarind in principal disciplina politicilor, si va presupune privatizarea si restructurarea unor companii de stat, a declarat, marti, la Bucuresti, directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Consiliul Director al FMI a avizat, la sfarsitul lunii iunie, cu trei derogari, ultimele evaluari ale acordului cu Romania. Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri, dupa o intelegere de tip stand-by de circa 13 miliarde de euro semnata in 2009 si incheiata in 2011.

Ultimul acord a fost parafat in primavara anului 2011, in continuarea acordului inceput in 2009, si trebuia sa fie finalizat in martie 2013. Board-ul FMI a aprobat in martie cererea autoritatilor romane de extindere cu trei luni a acordului, panã la sfarstul lunii iunie, astfel incat Guvernul sa aiba timp sa reduca arieratele si sa adopte masuri de imbunãttire a managementului companiilor de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri