Indicatorii economici recenti semnaleaza ca zona euro a depasit cea mai dificila perioada a recesiunii, a declarat, joi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat de Bloomberg.
Draghi a reiterat angajamentul BCE de a asigura un nivel scazut al dobanzilor pentru o perioada indelungata.
"Indicatorii privind increderea au aratat noi imbunatatiri, de la nivelurile scazute la care se aflau, si confirma asteptarile privind o stabilizare a activitatii economice", a declarat seful BCE intr-o conferinta de presa organizata dupa o sedinta de politica monetara a institutiei, conform Mediafax.

Conducerea BCE se asteapta ca pe parcursul unei perioade "indelungate" sa mentina costurile imprumuturilor pentru banci la "nivelurile actuale sau sa le reduca", a adaugat el, repetand o formula intodusa pentru prima data de banca centrala dupa sedinta de la inceputul lunii iunie.

Draghi incearca sa asigure pietele financiare ca BCE va mentine costurile imprumuturilor la niveluri destul de scazute pentru a sustine recuperarea economiei zonei euro din cea mai lunga recesiune inregistrata de uniunea monetara pana in prezent.

Activitatea industriei prelucratoare din zona euro s-a accelerat peste asteptari in iulie, iar increderea mediului de afaceri s-a imbunatatit pentru a treia luna consecutiv, insa creditarea catre companii si populatie in uniunea monetara a inregistrat o scadere substantiala in iunie.

BCE a mentinut joi dobanda de politica monetara la minimul record de 0,5%, nivel la care se afla incepand din mai, decizia fiind anticipata de analistii consultati de Bloomberg.

Banca Angliei a mentinut, de asemenea, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,5% si limita programului de achizitie de obligatiuni la 375 miliarde de lire sterline.

Rezerva Federala a SUA a anuntat miercuri ca inflatia redusa ar putea afecta cresterea economica si s-a angajat sa mentina achizitiile de obligatiuni la 85 de miliarde de dolari pe luna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri