Un concurs de planuri de afaceri este un bun prilej pentru a fi luat in vizor de firme
Proiectele studentesti cu parteneri din mediul de afaceri sunt o sansa pentru studenti de a se face remarcati de potentialii angajatori. Sau chiar a fi angajati. Studentii la facultatile de profil economic pot obtine un job sau se pot pregati practic pentru viitoarea cariera, participand la proiectele asociatiilor studentesti.

Doua asemenea actiuni sunt organizate de catre asociatia "Voluntari pentru Idei si Proiecte" (VIP) si au loc la sfarsitul acestei luni si inceputul lunii viitoare. Astfel, intre 28 martie si 8 aprilie, se va desfasura proiectul "Brainspotting". Acesta consta intr-o serie de traininguri si workshop-uri pe teme legate de "intraprenoriat", adica "transpunerea conceptului de antreprenoriat in interiorul unei companii", spune Daniel Amzar, manager relatii publice la VIP. Trainingurile vor avea loc in prima faza, iar in a doua etapa a proiectului, se vor realiza planuri de afaceri care vor intra in competitie.

Activitatile sunt desfasurate in parteneriat cu Rompetrol, urmand ca, la finalul proiectului, un student sa fie angajat in cadrul companiei. Recrutarea are loc pana la data de 24 martie si se realizeaza pe baza unui formular de aplicare si a unui interviu individual. Candidatii se pot inscrie pe site-ul www.vipromania.com si la sediul VIP din ASE, Cladirea Moxa, camera 3007.


Celalat proiect desfasurat de catre VIP se numeste IMPACT si se realizeaza tot cu participarea unei companii private, Coca-Cola. In cadrul acestui proiect, firma lanseaza propuneri de studii de caz in domeniul marketing, pe care studentii trebuie sa le solutioneze. "Pe baza dosarelor de inscriere si a unui interviu, se vor selecta 16 studenti care vor fi impartiti echipe de cate 4, pentru a rezolva "problemele" propuse de catre partener", spune Ioana Barbu, PR Officer la VIP. Premiul pentru echipa castigatoare este de 400 de euro. In prima saptamana, studentii vor participa la traininguri care sa-i ajute sa se descurce la faza a doua, cea de concurs. Proiectul se va desfasura tot intre 28 martie si 8 aprilie, iar dead-line-ul pentru a inscrieri este 20 martie.

Studentii din Romania In atentia specialistilor

Stagii de pregatire

AIESEC si Grupul Electrolux au semnat recent acordul pe anul 2005 prin care se reinnoieste parteneriatul AIESEC-Electrolux Global Exchange. Acest program, devenit deja o traditie, constituie o oportunitate pentru tinerii talentati din toata lumea de a fi selectionati, prin intermediul retelei globale AIESEC, sa lucreze intr-o companie de prestigiu. Din martie 2003, in cadrul Grupului Electrolux, au fost integrati 38 de stagiari si cel putin doi tineri pe luna se alatura grupului in intreaga lume. In ultimii doi ani, Electrolux a primit peste 1450 de fise de inscriere pentru 44 de stagii Electrolux disponibile in intreaga lume. 26 de tari, printre care Italia, India, Franta, Germania, Romania sau Polonia, sunt implicate in parteneriatul AIESEC-Electrolux, fie ca tari care trimit studenti la practica, fie ca tari care gazduiesc studentii din intreaga lume. "Stagiile de practica in cadrul Electrolux sunt percepute ca cele mai provocatoare si complexe profiluri de joburi, iar compania este privita ca un mediu profesionist, inclinat catre inovatie", declara Pia Hovlan, Director de resurse umane in Group Staff. Cu prilejul workshop-ului "Implementing Strategy", organizat recent de AIESEC si reprezentanti ai Grupului Electrolux, Vladimir Spiridon, stagiar din Europa Centrala si de Est in cadrul departamentului Revenue Management, Electrolux, ne-a impartasit experienta lui zilnica din cadrul companiei: "Cea mai mare provocare este aceea de a stabili in timp util cele mai potrivite produse, cele mai potrivite preturi, pentru diversele piete de desfacere, in vederea obtinerii unui profit cat mai bun. De aceea, am inteles ca pentru Electrolux, inovatia si eficienta sunt o stare de fapt, tocmai din dorinta de a se adapta mereu cerintelor in schimbare ale pietelor."

Criteriile de selectie pentru stagii de practica

Candidatul trebuie sa fie student in ani terminali/absolvent (de maximum 3 ani) al unei facultati (de tip tehnic, diploma / pregatire de inginer, in general, studenti / absolventi ai Universitatii Politehnice, cu precadere inginerie mecanica si electrica / electronica, dar nu numai);
Candidatul trebuie sa dovedeasca un bun nivel de vorbire a limbii engleze;
Candidatul trebuie sa dovedeasca disponibilitate si dorinta de a lucra intr-o companie internationala;
CV-ul trebuie sa fie convingator si pregatirea foarte buna.

Pentru detalii privind procedura de aplicare, trebuie contactat AIESEC pentru ca aceasta difera de la stagiu la stagiu. Persoana de contact: Salma Iorgu, presedinte AIESEC Romania, telefon: 021/ 310.33.43, e-mail: salma.iorgu@aiesec.net

Burse internationale

Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate anunta relansarea concursului pentru bursele oferite in cadrul Programului Executiv al Acordului de Colaborare in domeniile educatiei, culturii, stiintei, tineretului si sportului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Peru pentru anii 2005 - 2008.
Guvernul Republicii Peru ofera burse de studii in institutii recunoscute de statul peruan, cu prioritate in arii de interes precum istorie, arheologie, antropologie, asistenta sociala, geografie, stiinte politice, arte, dupa cum urmeaza:

Doua burse pentru studii universitare complete
Doua burse pentru studii postuniversitare complete
Doua burse pentru stagii de doctorat

Se pot acorda burse de studii precedate de un an pregatitor de limba spaniola. Dosarele de inscriere la concurs trebuie sa fie intocmite conform informatiilor disponibile pe site-ul www.burse.edu.ro Termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura la Registratura M.Ed.C. din strada Spiru Haret nr.12, Bucuresti: 21 martie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri