Premierul Victor Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta a acestuia la Senat, apoi si la Camera, adaugand: "Si cu asta, basta!".

UPDATE: 14:30

Daca proiectul Rosia Montana "va pica", Gold Corporation, compania canadiana din spatele proiectului, va cere despagubiri pentru investitiile facute "din 2005 incoace", puncteaza Victor Ponta. "Vom plati erorile Guvernului Boc care, ca un las, a ascuns contractele cu Gold Corporation la sertar. Basescu le-a oferit canadienilor asigurari continue ca proiectul se va derula deci sunt sigur ca acestia din urma vor cere despagubiri pe care le vom plati noi toti, romanii", a declarat Victor Ponta.

El a mai spus ca proiectul de la Rosia Montana nu va trece de Parlament, avand in vedere opiniile principalilor lideri politici. "Din moment ce nu exista sprijin parlamentar, nu are rost sa mai tinem oamenii incurcati. Se respinge la Senat, apoi la Camera. NU se va face acest proiect", a spus Victor Ponta, in fata presei.

"Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale", a mai spus Premierul.

STIREA INITIALA

Intrebat daca anuntul anterior facut de Crin Antonescu l-a surprins, Victor Ponta a spus ca “nu ma mai surprinde nimic. Nu s-a consultat cu mine, dar nu m-a suparat”, a declarat el.

Citeste si:
Peste 100 de parlamentari ar putea beneficia de pensii speciale
Disputa in Parlament: PSD...

"Protestele din tara sunt foarte importante. Poate ar fi fost mai bine sa existe o dezbatere mai lunga insa daca s-a luat decizia, s-a luat decizia. Azi trebuie sa intram la senat, sa intram rapid in procedura de respingere, se respinge si la Camera si cu asta, basta. Si Blaga este impotriva proiectului", a mai spus Victor Ponta, subliniind ca nu toti parlamenterii PSD vor vota "pentru".

"Nu are sens sa mai lungim lucrurile, o sa luam decizia de urgenta", a incheiat el.

Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, tot luni, ca el considera ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana nu poate fi sustinut si, in opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind ca sentimentul public contrar e mai important decat datele tehnice".

Citeste si:
RMGC da afara 35% din angajati din cauza intarzierii proiectului
Rosia Montana Gold...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Victor Ponta va fi actionat in justitie de catre Lucian Isar