Statul roman sa suporte corectii financiare de 25% pentru cererile de rambursare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite, anterior anului 2012. Executivul a decis suportarea contravalorii acestor corectii de la bugetul de stat, in vederea asigurarii fluxurilor financiare din partea CE, anunta Ministerul Fondurilor Europene.

Hotararea de Guvern privind aplicarea de corectii financiare in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007-2013 a fost publicata marti in Monitorul Oficial nr. 575.

In perioada 29 ianuarie-01 februarie 2013, Comisia Europeana - prin Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) - a desfasurat un audit de monitorizare pentru evaluarea progresului implementarii recomandarilor referitoare la verificarile de prim nivel ale Autoritatii de Management, din raportul final al misiunii de audit din aprilie-mai 2012. Recomandari au condus la pre-suspendarea programului in august anul trecut.

Ca urmare a misiunii de follow-up, platile catre Romania au fost reluate. Ele au fost insa conditionate de introducerea continua si eficienta de catre statul roman a procedurilor imbunatatite privind implementarea proiectelor si aplicarea de corectii financiare forfetare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri