Purtatorul de cuvant al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat pentru postul de radio RMC ca "nu sunt intrunite conditiile" pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

"Credem ca nu sunt intrunite conditiile (pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen) si nu suntem singurii (care cred acest lucru)", a declarat Najat Vallaud-Belkacem, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului publicatiei Journal du Dimanche, Olanda, Italia si Spania refuza, de asemenea, intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Or, o extindere a acestuia presupune o decizie luata in unanimitate de statele membre.

Potrivit postului de radio Europe 1, presedintia franceza este pe aceeasi lungime de unda cu Guvernul. François Hollande l-ar fi sustinut pe ministrul de Interne, Manuel Valls, potrivit radioului: "Majoritatea romilor se califica pentru a fi escortata in tara de origine. Doar o minoritate incearca sa se integreze".

Europe 1 sustine, de asemenea, ca "un colaborator al presedintelui este categoric: Romaniei ii va fi refuzata intrarea in spatiul Schengen la 1 ianuarie. Conditiile nu vor fi intrunite".

Coruptia PSD blocheaza...
Citeste si: Coruptia PSD blocheaza accesul Romaniei in Schengen. Bulgaria, la anul

Najat Vallaud-Belkacem a explicat ca declaratiile ministrului francez de Interne sunt in acord cu pozitia Guvernului, adaugand ca romii trebuie ajutati sa se integreze atat in Franta, cat si in tarile de origine.

"Am amintit pozitia Guvernului in privinta romilor, dezafectarea taberelor ilegale, iar Manuel Valls este in interiorul acestei pozitii. Este o activitate colectiva pe care trebuie sa o desfasuram fara patima, dar fara naivitate. Solutiile pe care putem sa le aducem sunt multiple. Este vorba despre a-i ajuta sa se integreze in Franta atunci cand este posibil, dar si acolo", a continuat el.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Parlamentul European a votat pentru admiterea Romaniei in Schengen