Preturile productiei industriale din Romania au scazut in august, fata de luna precedenta, cu 0,2%, iar comparativ cu august 2012 sunt mai mari cu 0,6%, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Preturile productiei industriale pe piata interna au scazut fata de iulie cu 0,6%, iar preturile productiei industriale pe piata externa au inregistrat o crestere cu 0,5%, scrie Mediafax.

"Comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale au inregistrat scaderi in industria bunurilor intermediare (-0,8%) si industria energetica (-0,6%). Cresteri de preturi s-au constatat in industria bunurilor de capital (+0,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,1%) si industria bunurilor de uz curent (+0,1%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Statistica mentioneaza ca fata de august 2012 preturile productiei industriale au fost mai mari cu 0,6%, cu 1,7 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 3,3 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa.

Citeste si:
Preturile productiei industriale au scazut in februarie
INS: Preturile productiei...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Productia industriala in scadere, trasa in jos de sectorul extractiv