Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut miercuri dobanda de politica monetara la 0,5%, nivel minim record, decizia fiind anticipata de toti analistii consultati de Bloomberg.

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,5%, 1% si, respectiv, 0%", se arata intr-un comunicat al BCE.

Sedinta bancii centrale, organizata la Paris, s-a desfasurat cu o zi mai devreme decat in mod obisnuit, din cauza unei sarbatori legale in Germania, anunta Mediafax.

Decizia BCE a fost anticipata de toti cei 52 de analisti consultati de Bloomberg.

Draghi se va baza pe forta propriului discurs si mai putin pe noi politici monetare pentru a sustine bancile europene in prima faza a recuperarii economice.

Astfel, seful BCE se va abtine de la noi programe de introducere de lichiditati in sistemul financiar al zonei euro, atat timp cat amenintarea ca BCE va actiona este suficienta pentru a mentine sub control dobanzile din piata financiara, afirma economisti de la mai multe banci comerciale, intre care Berenberg Bank si Nomura International.

Desi Draghi a afirmat ca o noua operatiune de refinantare pe perioada mai lunga esre posibila, alti membri ai conducerii BCE au incercat sa reduca asteptarile pentru un astfel de program, scrie Bloomberg.

BCE incearca sa sprijine recuperarea economica din zona euro prin mentinerea dobanzii la un nivel scazut. In acelasi timp, institutia de credit vrea sa limiteze volatilitatea dobanzilor din piata financiara, in timp ce investitorii se confrunta cu riscuri variind de la rezultatele testelor de stres insistemul bancar la criza politica din Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri