Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri seara, ca in bugetul pe anul 2014 vor fi prevazute sume mai mari pentru educatie si sanatate, fata de 2013, precizand ca o alta prioritate importanta a constructiei bugetare vizeaza domeniul investitiilor, anunta Mediafax.

Chitoiu a fost intrebat, intr-o emisiune la RTV, daca in bugetul pe anul 2014 vor fi alocate sume suplimentare pentru domenii precum educatia sau sanatatea, sau pe alte ministere.

"Daca ar trebui sa dam cat cere fiecare ministru, fiecare ordonator principal de credite, ar trebui sa avem o masa bugetara nu de 32-33%, ar trebui sa avem 60% ca pondere in PIB venituri colectate. In proiectia pe anul 2014 avem ca prioritati atat domeniile cum sunt sanatatea, educatia, sa acordam sume mai mari de bani fata de bugetul pe anul 2013, dar ne intereseaza foarte mult sa acordam o prioritate mai mare obiectivelor de investitii. Obiective de investitii finantate atat din fonduri europene, avand in vedere ca toate programele operationale au fost deblocate si gradul de absotie s-a intensificat in aceasta a doua parte a anului 2013 - si dorim ca in 2014 sa avem un grad mult mai mare decat in 2013 – iar in completare pe proiectele nationale de dezvoltare de investitii sa acordam cu prioritate bani de la bugetul de stat", a sustinut Chitoiu.

Am prevazut deja indexarea pensiilor si salariilor cel putin cu rata inflatiei pentru 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca pentru anul viitor a fost prevazuta deja indexarea pensiilor si a salariilor cel putin cu rata inflatiei.

Citeste si:
Dancila vrea sa permita montarea retelelor 5G in ariile protejate
Guvernul Dancila vrea sa...

"Am reusit sa indexam pensiile cu rata inflatiei si, anul viitor, una din stirile pe care eventual ministrul de Finante ma va lasa sa o dau, este faptul ca avem prevazuta deja indexarea pensiilor si a salariilor cel putin cu rata inflatiei", a spus Ponta, la RTV.
El a adaugat ca inflatia va fi de 2%, mai mica decat nivelul prognozat, de 3,85%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
O platforma de investii preia un terminal din Portul Constanta