Romania va inregistra in acest an remiteri de 3,6 miliarde de dolari de la romanii care lucreaza in strainatate, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM), nivel similar celui estimat anterior de institutie pentru anul trecut si cu mult sub sumele consemnate inainte de criza.

Astfel, remiterile catre Romania se vor plasa in acest an la 3,6 miliarde de dolari, in timp ce numarul migratiilor internationale a urcat cu 4,8% fata de 2010, reiese dintr-un raport prezentat de Banca Mondiala, citat de Mediafax.

Potrivit datelor publicate de institutie in luna mai, remiterile catre Romania au totalizat anul trecut 3,66 miliarde de dolari, principalele tari de origine fiind Italia si Spania.

De unde vin banii

Astfel, in Romania au intrat anul trecut, din Italia si Spania, cate 1,07 miliarde de dolari, potrivit statisticilor Bancii Mondiale. Alte tari care figureaza cu sume importante de bani trimise acasa in 2012 de romani sunt Statele Unite (240 miloane de dolari), Ungaria (237 milioane de dolari), Israel (236 milioane de dolari), Germania (184 milioane de dolari), Canada (131 milioane de dolari), Austria (78 milioane de dolari), Franta (73 milioane de dolari), Marea Britanie (71 milioane de dolari) sau Grecia (58 milioane de dolari).

Remiterile catre Romania au atins un nivel record in 2008, anul declansarii crizei financiare mondiale, cand s-au plasat la 9,38 miliarde de dolari, potrivit BM. A urmat o scadere abrupta in 2009, cand au fost inregistrate remiteri de 4,9 miliarde de dolari.

Citeste si:
Avocatul lui Trump ameninta cu noi dezvaluiri legate de Biden
Avocatul lui Trump ameninta...

Numarul emigrantilor romani se ridica la 2,77 milioane la nivelul anului 2010, potrivit datelor Bancii Mondiale.

La nivel mondial, remiterile catre tarile in curs de dezvoltare vor creste in acest an cu 6,3%, la 414 miliarde de dolari, si ar putea ajunge la 540 miliarde de dolari in 2016, estimeaza BM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pacientii oncologici se trateaza cu un sfert din aparatura necesara