Aparitia unor noi tensiuni politice in perioada premergatoare alegerilor de anul viitor, in special cele prezidentiale, ar putea genera noi riscuri, precum intarzierea reformelor structurale convenite cu FMI, ratarea unor tinte din program sau deteriorarea increderii investitorilor, potrivit FMI, citat de Mediafax.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate pentru vara anului viitor, iar cele prezidentiale vor avea loc la sfarsitul lui 2014.

"Perioada premergatoare alegerilor parlamentare si urmatoarelor alegeri prezidentiale ofera o fereastra pentru reforme. Cu toate acestea, se mentin riscuri politice. Mai exact, anumite interese ar putea conduce la tentative de intarziere a unor reforme structurale deja intarziate, in special cele legate de companiile de stat", se arata in raportul expertilor FMI prezentat board-ului institutiei, care vinerea trecuta a aprobat un nou acord stand-by cu Romania.

Neimplementarea acestor reforme structurale ar putea accentua limitarile existente si ar putea conduce la o traiectorie mai modesta de crestere economica.

Mai mult, aparitia unor noi incertitudini politice in perioada premergatoare alegerilor din 2014, in special cele prezidentiale, ar putea afecta incederea investitorilor si a consumatorilor, avertizeaza Fondul Monetar International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri