Aparitia unor noi tensiuni politice in perioada premergatoare alegerilor de anul viitor, in special cele prezidentiale, ar putea genera noi riscuri, precum intarzierea reformelor structurale convenite cu FMI, ratarea unor tinte din program sau deteriorarea increderii investitorilor, potrivit FMI, citat de Mediafax.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate pentru vara anului viitor, iar cele prezidentiale vor avea loc la sfarsitul lui 2014.

"Perioada premergatoare alegerilor parlamentare si urmatoarelor alegeri prezidentiale ofera o fereastra pentru reforme. Cu toate acestea, se mentin riscuri politice. Mai exact, anumite interese ar putea conduce la tentative de intarziere a unor reforme structurale deja intarziate, in special cele legate de companiile de stat", se arata in raportul expertilor FMI prezentat board-ului institutiei, care vinerea trecuta a aprobat un nou acord stand-by cu Romania.

Neimplementarea acestor reforme structurale ar putea accentua limitarile existente si ar putea conduce la o traiectorie mai modesta de crestere economica.

Mai mult, aparitia unor noi incertitudini politice in perioada premergatoare alegerilor din 2014, in special cele prezidentiale, ar putea afecta incederea investitorilor si a consumatorilor, avertizeaza Fondul Monetar International.

Citeste si:
Economia romaneasca, in crestere in S1. Estimari pentru 2019
Economia romaneasca, in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Surse: Parlamentul European o sustine pe Kovesi ca Procuror Sef