Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, vrea o solutie juridica in cazul privatizarii CFR Marfa, asa ca ii va convoca la minister pe consultanti si pe angajatii care au lucrat la acest caz, a anuntat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Ponta a precizat ca aceasta decizie a fost luata in urma unei discutii cu ministrul Transporturilor.

"Am stabilit ca doamna Manescu merge din nou la Ministerul Transporturilor, cheama consultantii, ii cheama pe cei din minister care au lucrat si urmeaza sa anunte solutia juridica, si anume se opreste contractul, se continua...e ceva ce nu se decide politic, ci se decide in baza prevederilor legale si a ofertei initiale", a spus Ponta.

In luna iunie, GFR a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Termenul pentru finalizarea privatizarii expira duminica, fara sa fie prelungit de Guvern. In lipsa altei decizii pe aceasta tema, GFR ar trebui sa achite in urmatoarele zile inca 170 milioane euro pentru cele 51% din actiunile CFR Marfa scoase la vanzare.

Proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), Gruia Stoica, a declarat ca va plati diferenta de 170 milioane euro pentru preluarea GFR Marfa chiar si fara avizul Consiliului Concurentei, daca vanzatorul, respectiv Ministerul Transporturilor, si-a indeplinit toate obligatiile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri