Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, spera ca intr-o saptamana sau maximum 10 zile sa fie promovat in Guvern proiectul de lege privind IMM. Acesta va include si prevederi pentru crearea unor fonduri de alimentare din bani europeni care sa stimuleze aceste intreprinderi, potrivit Mediafax.

"In proiectul de lege al IMM-urilor, care eu sper ca in maxim o saptamana, zece zile, sa-l promovam in Guvern si sa-l aducem in Parlament, avem in vedere crearea acelor fonduri alimentate din fonduri europene pentru stimularea finantarii IMM", a spus Chitoiu, dupa o discutie la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor cu Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Chitoiu a spus, totodata, ca masurile privind accesul la achizitiile publice sau accesul pe piata interna a produselor romanesti sunt masuri de natura legislativa si de decizie politica pe care actualul Guvern si le asuma si le va implementa.

Vicepremierul a precizat ca, in conditiile in care POS CCE a fost supendat pana saptamana trecuta, Romania nu a putut sa absoarba fonduri europene in acest an prin acest program operational si ca, in schimb, au fost alocate sume de bani sub forma de imprumuturi din trezoreria statului pentru achitarea partiala in contul fondurilor europene.

"Saptamana trecuta am alocat sub forma de imprumut din trezoreria statului 850 de milioane de lei pentru achitarea documentelor de plata la fondurile europene pe toate programele operationale. Speram ca pana la sfarsitul anului gradul de absorbtie la fonduri europene POS CCE sa creasca substantial", a spus Chitoiu.

El a adus in discutie si faptul ca saptamana trecuta a fost aprobata OUG prin care se acorda garabntii ale statului de 50% pentru imprumuturile de cinci milioane intr-un plafon de doua miliarde de lei.

"Urgenta este de a asigura accesul la finantare pentru IMM-uri. Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Ordonanta de Urgenta prin care sprijinim IMM in sensul ca le acordam garantii de 50% pentru imprumuturile luate pentru capital de lucru in limita unui plafon de cinci milioane de lei. Plafonul maxim alocat de ministrul Finantelor Publice este de doua miliarde lei prin fondul national de garantare a creditelor pentru IMM", a spus Chitoiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri