Deputatul Andrei Gerea este propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei, a anuntat, marti, dupa sedinta BPN, liderul liberal Crin Antonescu. Propunerea a fost aprobata in Biroul Politic National, in unanimitate, de catre cei 58 de membri prezenti la sedinta. Gerea a vorbit deja si despre principala sa prioritate la minister, si anume privatizarea Oltchim, pentru ca vine din judetul Arges, scrie Mediafax.

"Este o varianta pe care am discutat-o si cu premierul, este agreata", a mentionat Antonescu.
El a mai spus ca este "un minister foarte greu, in general, intr-o tara care are principala problema in zona economica".

Deputatul PNL Andrei Gerea a declarat ca o prioritate a sa, daca va fi numit ministru, va fi privatizarea Oltchim, tinand cont ca vine din Arges.

"Sunt un om de echipa si, avand in vedere ca fac parte din echipa liberala, eu zic ca aceasta ar trebui sa fie o garantie pentru modul nostru de lucru si de gandire. Sper sa am aceeasi performanta pe care am avut-o in toate locurile unde am fost. Imi doresc tare mult sa am succes si imi doresc sa pot rezolva cateva dintre problemele care sunt si nu putine, la nivelul ministerului", a spus Gerea.

"Va dati seama, venind din Arges, nu am cum sa nu ma gandesc la o prioritate in privatizarea Oltchim, cat mai repede".

Despre semnarea decretului de numire a sa in fruntea ministerului de catre presedintele Traian Basescu, Andrei Gerea a afirmat ca nu este o emotie personala, fiind convins ca lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat ca este o sarcina care il onoreaza si, avand in vedere toate greutatile, nu este de natura sa il "cocoseze", ci spera sa faca fata increderii care i s-a acordat de catre conducerea PNL.

El a mai spus ca este un minister greu, desi Romania s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul productiei industriale aflandu-se pe plus.

Cat de bogat este Gerea

Andrei Gerea are un apartament si o casa in judetul Arges, datorii de 176.100 de euro si un cont de 10.000 de euro. Conform declaratiei de avere, Gerea detine impreuna cu sotia sa, Ayten, un apartament de 101 metri patrati in Pitesti, cumparat in 2005, si o casa de 220 de metri patrati, in Stefanesti - Arges, cumparata in 2007. Ambele locuinte sunt achiztionate pe baza unor credite.

Andrei Gerea are un cont de 10.000 de euro deschis in 2005 la Banca Transilvania si are trei credite totalizand 176.100 de euro la BCR si la Unicredit Tiriac Bank.

Sotia sa, Ayten Gerea, a inregistrat venituri de 11.632 de lei din calitatea de administrator al Valahia Investments SRL si de 27.337 de lei din consultanta acordata Bonaqua Holding SA.

Andrei Gerea este asociat in trei firme, Valahia Investments SRL (50%), Valahia Motor SRL (66,67%) si Gamma Asig Broker SRL (15%).

Ce a facut Gerea inainte sa fie propus la ministerul Economiei

Andrei Dominic Gerea are 45 de ani si a absolvit in 1997 Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica. Primul sau loc de munca a fost pe postul de electronist automatizari, la Automatica SA.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Gerea a fost vicepresedinte al Organizatiei Tineretului Universitar Bucuresti, secretar Relatii Interne al aceleiasi organizatii si apoi vicepresedinte. Intre 1994 si 1996, Gerea a fost vicepresedinte al TNL Bucuresti, vicepresedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepresedinte al PNL Arges.

Gerea a inceput sa lucreze ca electronist automatizari, la Automatica SA, in 1997, apoi a fost electronist la ICE Felix Computers SA (1988-1992), timp de un an a ocupat functia de director comercial la Van Soestbergen SRL si ulterior a devenit merceolog la Industrialexport (1993-1997). Apoi, a lucrat ca manager relatii cu clientii la Eximbank Romania (1997-2002), Emporiki Bank (2000-2001) si Alpha Bank (2002-2004). Totodata, a fost si director de sucursala la Banca Tiriac, filiala Pitesti.

In 1996 - 2000 si 2000 - 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar in perioada 1998 - 2000 a fost si membru al Consiliului de Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov. In perioada 1999 - 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Posta Romana SA.

Andrei Gerea se afla la al treilea mandat de deputat, este casatorit si are doi copii.

Sursa foto: www.cdep.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri