Majoritatea crescatorilor de porci nu vor mai primi subventii de la stat pentru ca animalele sint prea grase
Numai porcii care au continutul de carne in carcasa de peste 50% mai primesc subventii. De la 1 martie 2006 s-a introdus sistemul clasificarii carcaselor. Potrivit noului act normativ mai au dreptul sa primeasca bani de la stat doar proprietarii porcilor clasificati in categoriile superioare, adica E si U. Astfel, daca pina acum primeau bani de la buget toti cei care isi duceau porcii la abator, din luna martie numarul porcilor pentru care pot fi acordate subventii scade semnificativ. Am facut o analiza pe 7.039 de porci sacrificati in 11 abatoare din intreaga tara si a rezultat ca in Romania media o constituie porcii din categoria R, care nu au dreptul la subventie, a spus Petre Nicolae, reprezentant al Ministerului Agriculturii. 80% din porci sint in gospodarii

In curind doar pentru porcii din crescatorii vor mai fi acordate subventii, pentru ca ei se incadreaza in noile cerinte. Din ce am observat pina acum nu prea sint probleme la animalele din ferme, care sint in mare parte de calitate superioara. Probleme sint la porcii din gospodariile populatiei care sint foarte grasi, a spus Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii. Din aceasta cauza, proprietarii de porci nu vor mai primi subventii de la stat.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5787&art=14098&cHash=df7528a5fc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri