Producatorii de energie se confrunta cu un excedent de productie si un consum foarte slab, ceea ce duce preturile in jos. Unii dintre acestia propun stimularea consumului.

Confruntati cu scaderea consumului si cu intrarea in sistem a unor cantitati mari de electricitate din surse regenerabile, producatorii clasici de energie au propus in ultimul an mai multe solutii pentru stimularea cresterii consumului, astfel incat si productia sa creasca.

Acestea variaza de la utilizarea energiei la irigarea unor mari suprafete de culturi pana la incalzirea pe electricitate. O alta solutie o constituie realizarea de interconexiuni cu statele vecine, pentru a putea creste exporturile. Problema este cine ajunge sa plateasca pentru toate astea. Avalansa de energie verde si scaderea consumului de energie cu 7,4% in primele opt luni au dus la tot felul de situatii ciudate pentru producatorii actuali.

In luna iulie, Hidroelectrica a deversat o cantitate de apa cu care s-ar fi putut produce 1 TWh de energie, deoarece, daca ar fi uzinat-o, ar fi adus pierderi producatorului, ca urmare a tarifelor mari pentru apa, dupa cum declara in data de 24 septembrie Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri