Guvernul elvetian si-a dat acordul pentru finantarea unui program de asistenta tehnica pentru Romania pe urmatorii trei ani in valoare de 1.13 milioane euro. Acest lucru a fost anuntat de reprezentantii Centrului International de Comert (ITC), participanti la Forumul executiv international privind relevanta Brandului in Strategia de Export.

Programul se intituleaza Dezvoltarea unui export sustenabil in Romania si conform declaratiei ministrului pentru comert, Iuliu Winkler, are ca scop cresterea competitivitatii exporturilor romanesti prin sustinerea implementarii, monitorizarii, masurarii impactului Strategiei Nationale de Export (SNE) si ajustarii periodice a acesteia. Programul pune accentul pe managementul modern al informatiilor pentru exportatori si pe crearea unei retele nationale care sa sustina un acces eficient al firmelor la informatii de comert exterior. Un prim obiectiv, sustinut de SNE, programul de guvernare, si de sectorul privat, este cresterea capacitatii furnizorilor de servicii de dezvoltare si promovare a exportului, de a oferi servicii profesionale de calitate firmelor exportatoare.

Un al doilea scop este constituit de adaptarea SNE si aplicarea acesteia la nivel regional, pentru a permite ierarhizarea nevoilor si cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare pentru obiectivele de export ale firmelor. DCE/MEC impreuna cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, structurile asociative ale mediilor de afaceri precum si expertii ITC, vor coordona programul si vor definitiva in doua luni o lista de activitati si initiative. Partea romana se va ocupa de angajarea resurselor umane calificate in desfasurarea Programului si punerea la dispozitie a infrastructurii locale necesare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri