Deputatii au decis, marti, cu 137 de voturi pentru, 99 impotriva si 11 abtineri, trecerea Oficiului Registrului Comertului din subordinea Ministerului Justitiei in administrarea Camerelor de Comert, prin adoptarea proiectului Legii camerelor de comert si industrie din Romania, informeaza Rompres.

Proiectul fusese adoptat joi, pe articole, dupa mai bine de trei ore de dezbateri aprinse, deputatii PNL, UDMR si PRM sustinand trecerea Oficiului Registrului Comertului (ORC) la Camerele de Comert, in timp ce democratii, social-democratii si conservatorii s-au pronuntat pentru ramanerea ORC in subordinea Ministerului Justitiei.

Potrivit proiectului de lege, Registrul Comertului va trece in administrarea Camerelor de Comert incepand cu data de 1 ianuarie 2007. Modalitatea de preluare a patrimoniului Oficiului Registrului Comertului de catre Camerele de Comert va fi reglementata, ulterior, prin lege, dar nu mai devreme de data de 1 ianuarie 2007.

Imediat dupa anuntarea votului, deputatul PD Augustin Zegrean a spus ca formatiunea din care provine va contesta la Curtea Constitutionala caracterul proiectului, considerand ca acesta trebuie sa aiba caracter de lege organica si nu de lege ordinara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Lista celor 102 taxe nefiscale care vor fi eliminate
Setari Cookie-uri