Romania a obtinut aproape 100 de milioane de euro din valorificarea a aproximativ 21,5 milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, din ianuarie pana in prezent, a declarat miercuri ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a precizat ca, din acesti bani, 27,3 milioane de euro au fost transmisi catre bugetul de stat, in timp ce diferenta a fost directionata catre proiecte pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, noteaza Mediafax.

Astfel, 104 milioane de lei au fost transmisi Ministerului Transporturilor, care i-a investit in constructiile de la metrou, iar 76 de milioane de lei au fost transmisi catre Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru achizitia a 600 de microbuze scolare, a precizat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte sustinute cu comisarul european pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard, cu ocazia vizitei acesteia.

La randul ei, comisarul european pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard, a spus ca CE lucreaza la tintele pentru 2030 in ceea ce priveste schimbarile climatice si ca in Romania exista un potential urias de sporire a eficientei energetice, dand ca exemplu faptul ca in cladirile rezidentiale se consuma de opt ori mai multa energie decat media altor state europene.

Citeste si:
Dupa Plumb, Dancila implica doar PSD in numirea comisarului european
Dancila ignora IAR...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dancila: Daca aducem un bebelus, propus de PSD, i s-ar gasi un defect