Constantin a precizat ca, in urma verificarilor la Agentia Domeniilor Statului (ADS), Corpul de control al Ministerului Agriculturii a identificat probleme manageriale, astfel ca, in 23 septembrie, a luat decizia de a-l demite pe Dan Lucian Stefan Mogos.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca decizia de a-l demite pe seful ADS nu a putut fi pusa in aplicare pana acum intrucat acesta a fost in concediu medical pana vineri.

Constantin a precizat ca documentele privind demiterea presedintelui ADS au inceput sa fie intocmite in cursul zilei de joi.

Intrebat de ce l-a demis pe Mogos, Daniel Constantin a raspuns: "Se simtea nevoia de imbunatatire a managementului in cadrul ADS".

Citeste si:

In privinta perchezitiilor facute vineri de anchetatori intr-un dosar al DNA, Constantin a spus ca au fost sigilate biroul presedintelui ADS si cel al unui director al institutiei, de unde au fost ridicate documente privind achizitii publice.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut, vineri, perchezitii la Ministerul Agriculturii, Agentia Domeniilor Statului si Federatia Sindicala Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, in cadrul unei anchete vizand fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca procurorii anticoruptie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS si Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate in cadrul unui dosar penal deschis recent.
In urma perchezitiilor nu au fost luate si masuri preventive in cazul unor persoane care ar fi in atentia anchetatorilor in acest dosar, au mai spus sursele citate.