Ministrul de Finante, vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, a declarat, marti seara, la finalul sedintei BPN al partidului, ca romanul cu un salariu mediu va plati anul viitor mai mult pentru functionarea statului, in mod indirect, mentionand ca acest lucru este compatibil cu programul de guvernare.

Chitoiu a fost intrebat daca romanul cu un salariu mediu va plati anul viitor mai mult pentru functionarea statului sau mai putin, anunta Mediafax.

"Impozitarea muncii, din contra, scade. Nu stiu daca plateste mai mult pentru functionarea statului, poate indirect, prin cumpararea de produse, de servicii care au impozite mai mari in ele ... dar, din contra, invers, i se vor reduce cotele de contributii sociale", a replicat Chitoiu.

Ulterior, ministrul Finantelor a fost intrebat din nou daca, de la 1 ianuarie, un angajat cu un salariu mediu va plati prin toate formele prevazute in urma masurilor anuntate dupa negocierile cu FMI mai mult pentru functionarea statului sau mai putin.

"Normal ca va plati mai mult indirect, am spus, pentru ca aceste impozite si taxe se regasesc parte din ele in costuri, in preturi. Dar acum, ca sa facem o evaluare cat plateste din salariu in plus, nu se poate face o evaluare. Asta este o intrebare ipotetica", a continuat Chitoiu.

Antonescu: FMI se insala, era...
Citeste si: Antonescu: FMI se insala, era posibila reducerea CAS cu 3% de la...

De asemenea, el a fost intrebat daca acest lucru este compatibil cu programul de guvernare.

"Este compatibil cu programul de guvernare", a mentionat ministrul.

Totodata, presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti seara, la finalul sedintei BPN al PNL, ca este multumit de modul in care a negociat ministrul Finantelor cu FMI.

"Eu nu sunt multumit, foarte multumit, doar de domnul Chitoiu, ci sunt foarte multumit si de premier", a sustinut Antonescu, mentionand ca intreaga conducere a PNL a fost de aceeasi parere.

Ponta, catre PSD-isti: Poate...
Citeste si: Ponta, catre PSD-isti: Poate trecem de povestea cu opozitia de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si