Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele noua luni cu 0,1% ca serie bruta, influentat de lucrarile de constructii noi, care au inregistrat un declin de 10,4%, si cu 2,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor INS, date publicitatii de Mediafax.

Ca serie bruta, lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 35%, respectiv cu 16,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 13,1% si la cladirile nerezidentiale cu 1,1%, in timp ce constructiile ingineresti au scazut cu 2,5%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.
Ca serie ajustata, lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 35,7%, respectiv cu 12,9%. Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 11,4%, respectiv cu 1,3%. Constructiile ingineresti au scazut cu 5,5%.
In septembrie, volumul lucrarilor de constructii a consemnat o reducere fata de august cu 1,1% ca serie bruta, lucrarile de constructii noi scazand cu 4,6%. Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 5,3%, respectiv cu 4,4%. Ca serie ajustata, reducerea a fost de 6,9% pentru volumul total de constructii.
Fata septembrie 2012, sectorul a consemnat un avans de 1,8% ca serie bruta si de 2,8% ca serie ajustata. Cresteri au fost inregistrate la lucrarile de reparatii capitale (72,4% serie bruta si 61,2% serie ajustata) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (17,1% serie bruta si 17,5% serie ajustata).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Lucrarile de constructie au scazut considerabil