Premierul Victor Ponta a declarat ca stie cum a negociat Traian Basescu cu FMI in 2010, cand actualul sef de stat "a marit TVA cu cinci procente si a taiat salariile si pensiile", el aratand ca se lipseste de experienta acestuia in negocierile cu FMI, scrie Mediafax.

Solicitat sa comenteze declaratiile presedintelui Traain Basescu potrivit carora Guvernul ar trebuie sa ia in calcul sa renegocieze obligatiile asumate cu FMI, el punandu-si la dispozitie experienta, Ponta a raspuns: "Doamne fereste!".

"Eu stiu cum a negociat domnul presedinte Basescu in 2010, cand a taiat pensiile si salariile si a marit TVA. Acum vad ca propaganda e cu taxe. Care taxe? Nu am marit nici TVA, nici cota unica. Ori Traian Basescu a marit TVA cu cinci procente si a taiat salariile si pensiile. Asa expertiza, ma lipsesc, ca sa fiu sincer", a adaugat Ponta.

Presedintele Basescu considera ca negocierea Guvern - institutii financiare internationale a fost "de proasta calitate", care nu da sanse economiei romanesti, astfel ca roaga Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, el punandu-si la dispozitie experienta.

"Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor dintre Guvern si FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei romanesti, este o negociere care ii va face pe cei care vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresterile de preturi mult mai mult decat primesc, dar, mult mai grav, masurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru cresterea economiei", a afirmat Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

El a adresat Guvernului rugamintea de a lua in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala.

"Rog Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, iar daca au nevoie de experienta mea, o pun la dispozitie", a spus presedintele Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri