Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat ca infrastructura feroviara din Romania este "ramasa in urma" si ca sustine reabilitarea acesteia prin folosirea unor proiecte cu finantare europeana nerambursabila, scrie Mediafax.

Ministrul Ramona Manescu a afirmat ca infrastructura feroviara este foarte dezvoltata ca suprafata, dar "ramasa in urma".

"E pacat ca avem o infrastructura feroviara foarte dezvoltata ca suprafata, dar ramasa in urma. Pe tronsoane pe care am putea circula cu 120 kilometri la ora, circulam cu 40", a afirmat ministrul Transporturilor, mentionand ca transportul cu trenul ar putea constitui alternativa la deplasarea cu masina, dupa modelul altor state.

Manescu a adaugat ca reabilitarea si modernizarea infrastructurii feroviare se afla in atentia Ministerului Transporturilor, inclusiv in discutiile pe care institutia le-a avut cu reprezentantii Uniunii Europene.

"Intentionam sa le oferim oamenilor o alternativa la lipsa soselelor, a autostrazilor. In orice stat civilizat se circula mult mai comod, mult mai usor, cu trenul. Si mult mai ieftin. Doar in Romania nu se circula nici cu trenul, nici cu masina. Cu masina pentru ca nu ai pe unde, iar cu trenul pentru ca arata asa cum arata, si infrastructura feroviara este din ce in ce mai greu sa fie utilizata la parametri normali", a spus ministrul Transporturilor.

Citeste si:
Trenul pana la aeroportul Otopeni, in asteptare: se suspenda lucrarile
Instanta a decis suspendarea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si