Moody's a atribuit orasului Alba Iulia ratingul "Ba1", cu perspectiva negativa, sustinut de managementul prudent al bugetului local si de rezervele "confortabile" de bani, dar limitat de capacitatea municipalitatii de a atrage venituri si de posibila crestere a gradului de indatorare, scrie Mediafax.

"Ratingul municipalitatii Alba Iulia ia in considerare managementul prudent al bugetului, reflectat de excedentele operationale solide, de performantele financiare bune si rezervele confortabile de cash. Sistemul exhaustiv de supraveghere si raportare financiara stipulat de legislatie este de asemenea recunoscut ca un factor important pentru disciplina fiscala a municipalitatii. Pe de alta parte, ratingul este afectat de capacitatea limitata de atragere de venituri a municipalitatii si de posibila crestere a gradului de indatorare in urmatorii doi ani, avand in vedere programul substantial de cheltuieli de capital (investitii publice - n.r.)", se arata intr-un comunicat transmis de Moody's.

Perspectiva negativa a ratingului orasului Alba Iulia reflecta perspectiva similara a calificativului de tara, avand in vedere dependenta ridicata a municipalitatii de finantare de la guvernul central.

Moody's atribuie Romaniei ratingul "Baa3", in categoria recomandata pentru investitii, cu perspectiva negativa. Orice modificare a ratingului de tara va influenta si calificativul orasului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri