"Ratingul municipalitatii Alba Iulia ia in considerare managementul prudent al bugetului, reflectat de excedentele operationale solide, de performantele financiare bune si rezervele confortabile de cash. Sistemul exhaustiv de supraveghere si raportare financiara stipulat de legislatie este de asemenea recunoscut ca un factor important pentru disciplina fiscala a municipalitatii. Pe de alta parte, ratingul este afectat de capacitatea limitata de atragere de venituri a municipalitatii si de posibila crestere a gradului de indatorare in urmatorii doi ani, avand in vedere programul substantial de cheltuieli de capital (investitii publice - n.r.)", se arata intr-un comunicat transmis de Moody's.

Perspectiva negativa a ratingului orasului Alba Iulia reflecta perspectiva similara a calificativului de tara, avand in vedere dependenta ridicata a municipalitatii de finantare de la guvernul central.

Moody's atribuie Romaniei ratingul "Baa3", in categoria recomandata pentru investitii, cu perspectiva negativa. Orice modificare a ratingului de tara va influenta si calificativul orasului.