Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca in ultima perioada nivelul de incasari a veniturilor la bugetul de stat a crescut, in conditiile in care Agentia Nationala Antifrauda a inceput sa determine o colectare mai buna, el exprimandu-si speranta ca nivelul crescut de incasari se va mentine, scrie Mediafax.

"Vestea buna este ca in ultima perioada nivelul de incasari a crescut si se pare ca intr-adevar acea institutie de lupta antifrauda, agentie sau autoritate, a inceput sa determine o colectare mai buna a veniturilor la bugetul de stat. (...) Sa speram ca nivelul de incasari crescut din ultima perioada se va mentine si in acest an si anul viitor", a spus Dragnea.

El a precizat ca nu are un conflict cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si a subliniat faptul ca preocuparea pentru nivelul redus de incasari, care a determinat rectificarea negativa, a fost una generala. "Nu este un conflict intre mine si domnul viceprim-ministru Chitoiu. Chiar avem o relatie foarte buna. Dar preocuparea a fost generala", a spus Dragnea.

El a precizat ca, prin afirmatia facuta la dezbaterea begetului MDRAP de catre Comisiile de administratie, potrivit careia rectificarea negativa a fost determinata de o colectarea proasta, de care se ocupa Ministerul Finantelor, a vrut sa puna lucrurile "acolo unde trebuie".

"Eu am vrut sa pun lucrurile acolo unde trebuie. Nu a fost dorinta mea sa diminuam sumele alocate bugetului MDRAP sau altor ministere. Din cauza neincasarilor suficiente a veniturilor la bugetul de stat a fost nevoie de o rectificare negativa care a afectat si MDRAP, care, chiar daca s-a opus, nu avea ce sa faca", a precizat Dragnea.
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la dezbaterea bugetului MDRAP in Comisiile parlamentare de administratie, ca rectificarea negativa a fost generata de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupa Ministerul de Finante.

"Referitor la rectificarea negativa din aceasta toamna, care a afectat bugetul MDRAP cu suma de 280 de milioane de lei, rugamintea ar fi sa-mi spuneti cine a facut acea afirmatie, ca s-a facut taierea bugetului ministerului pe care il conduc in corelare cu noi sau poate a spus ca la sugestia noastra, ca sa stiu cui sa raspund si voi raspunde public", le-a spus Dragnea parlamentarilor din Comisiile de administratie.

El a precizat ca Ministerul de Finante a alocat MDRAP la prima rectificare, care a fost pozitiva, o suma pe care in doua saptamnani a retras-o, prin urmatoarea rectificare, care a fost negativa.

"Daca cineva crede ca asta s-a facut cu acordul nostru, inseamna ca nu ne cunoastem", a spus Dragnea.
El a precizat ca rectificarea negativa a fost generata de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupa Ministerul de Finante.

"In schimb, am acceptat ca astea au fost constrangerile bugetare si, daca tot a venit vorba de acest subiect pe care nu voiam sa il aduc in discutie, vreau sa spun ca rectificarea negativa a fost generata de o proastra colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupa Ministerul de Finante, nu pentru ca a vrut cineva sa taie din bani. Nu s-au colectat venituri la nivelul stabilit si din acest motiv s-au taiat banii de la diverse ministere, inclusiv de la MDRAP. Practic, s-au taiat bani pentru dezvoltare", a spus Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri