Presedintele Traian Basescu se declara ingrijorat de faptul ca majorarea accizei la carburanti se va regasi in cresterea pretului la laptele baut dimineata de copii, el aratand ca are un copil mic in familie care, deocamdata, "se alimenteaza direct de la mama".

"Imi dau seama cat rau face aceasta crestere a accizei la combustibil. Ganditi-va, pretul combustibilului creste cu opt la suta. Il vom gasi si in laptele pe care il beau copiii dimineata sau in mancare, in transport, in pretul la legume si fruncte, la orice, in preturile din agricultura, in general", a spus Basescu, la RRA, conform Mediafax.

Intrebat de moderator de ce, atunci cand a vorbit despre produse si cresterea accizei, s-a gandit imediat la laptele pe care il beau copiii, Traian Basescu a raspuns razand: "Pentru ca am un copil foarte mic in familie".

"Dar care cred ca nu cumpara...", a spus moderatorul.

"Nu. Deocamdata se alimenteaza direct de la mama....", a replicat Basescu.

Citeste si:
De ce sa nu alimentezi la benzinariile de pe Autostrada Soarelui
De ce sa iti faci plinul la...

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, ca va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 daca nu se va renunta la cresterea accizei la combustil, propusa de guvern.

"Daca nu se renunta la cresterea accizei la combustibil voi trimite inapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa, evocand si posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constitutionala.

"O spun in mod categoric, daca nu se renunta la cresterea accizei, voi trimite inapoi bugetul de stat iar apoi il voi ataca si la CCR", a spus presedintele Traian Basescu, precizand ca este vorba de un "avertisment".

Basescu a mai spus ca aceasta crestere a accizei va avea impact asupra intregii economii, precizand ca tot ce se va da inapoi la pensii si salarii, va fi "inghitit" de cresterile de preturi.

Citeste si:
Basescu: Merkel si Marcon izoleaza estul UE de Vechea Europa
Traian Basescu: Angela Merkel...

Potrivit presedintelui, inflatia va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%.

"Cred ca vom avea o crestere de inflatie de cel putin 3,5, adaugata pe inflatia anuntata de Banca Nationala", a mai spus Basescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romalimenta, despre acciza pe zahar: Atentat la buzunarele romanilor