Wall-Street.ro a premiat la Gala "Premiantii generatiei tale", in parteneriat cu Alpha Bank, Euro Insol si EY Romania, eficienta in afaceri si in economie. Prin acest proiect ne-am propus sa creionam o punte de legatura intre doua generatii.

La categoria "Cartea anului 2013" acordat noii generatii, premiul a fost castigat de "Capitalismul. Logica Libertatii", carte scrisa de cinci autori - Cosmin Marinescu (coordonator), Bogdan Glavan, Gabriel Staicu, Marius-Cristian Pana si Octavian-Dragomir Jora.

Intrebat «care-i logica libertatii?», Bogdan Glavan a explicat ca "logica libertatii recurge din faptul ca daca sau cand suntem liberi sa facem ceea ce ne dorim in viata devenim mai prosperi, mai bogati si mai fericiti".

"Capitalismul. Logica libertatii este o carte exceptionala, iar eu sunt incantat de faptul ca publicul roman beneficiaza de ea. Confruntarea dintre capitalism si interventionism constituie dezbaterea esentiala a epocii noastre, prin efectele pe care le are asupra vietii fiecaruia dintre noi. Bazandu-se pe o analiza economica dintre cele mai riguroase, precum si pe principii etice universale, acest volum ne pune la dispozitie instrumentele intelectuale cu ajutorul carora poate fi inteleasa functionarea unei societati a oamenilor liberi. Cartea trece in revista, cu o preocupare constanta pentru claritate si rigoare, majoritatea problemelor economice fundamentale. Orice cetatean care isi doreste cu adevarat sa inteleaga ceea ce se intampla atat in lume, cat si in Romania ar trebui sa parcurga aceasta carte, care poate deveni un real companion intelectual.", apreciaza Pascal Salin, profesor de economie la Universitatea Paris-Dauphine, fost presedinte al Societatii Mont Pclerin.

Pe lista nominalizarilor au mai fost “Musai List” (de Octavian Pantis) si “Economia pe intelesul tuturor” (de Lucian Anghel).

In acelasi timp, premiul "Cartea anului 2013" acordat generatiei experimentate a fost castigat de "Sfarsitul reglementarii si ultimul reglementator", scrisa de Lucian Croitoru (foto), consilier al Guvernatorului BNR.

Croitoru a declarat cu privire la reglementarea romaneasca faptul ca "urmeaza in prezent cursul tendintei la nivel mondial. Din pacate, in opinia mea nu se indreapta in directia cea buna, va fi o mare problema pentru cresterea economica in urmatorii 20-30 de ani ceea ce nu este bine. Am scris aceasta carte din dorinta de a arata ca in timpul unei crize apar foarte multe iluzii, apar foarte multi oameni care se uita cu sperante la ele si apar foarte multi care vand iluziile respective. Cartea aceasta doreste sa atraga atentia ca foarte multe din asa-numitele imbunatatiri care se aduc astazi nu sunt inteligente, ci sunt mai degraba iluzii."

Aceasta carte a concurat cu lucrarile “Biletul de iesire din criza” (de Adrian Vasilescu) si “Cand finantele submineaza economia si corodeaza democratia” (de Daniel Daianu).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri