Senatorii au votat impotriva interzicerii finantarii din strainatate a ONG-urilor, a altor entitati non-profit sau a persoanelor fizice care desfasoara activitati politice sau sprijina partidele politice in mod direct sau indirect, scrie Mediafax.

Plenul Senatului a respins, in acest sens, o propunere legislativa a deputatului PSD Bogdan Diaconu, de modificare a Legii 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Initiatorul propunea sa fie interzisa acceptarea donatiilor din partea altor state, a organizatiilor din strainatate si a persoanelor fizice sau juridice straine nu doar pentru partidele politice din Romania, cat si pentru "ONG-uri, alte entitati non-profit sau persoane fizice care desfasoara activitati politice sau sprijina partidele politice in mod direct sau indirect, precum si in cazul in care membrii din conducerea ONG-urilor sau a altor entitati non-profit fac parte din organele de conducere a partidelor politice".

Semnatarul propunerii legislative precizeaza in expunerea de motive ca acest proiect vizeaza "ONG-urile de tip capusa care se pot dezvolta in jurul unui partid politic exact in scopul evitarii legii finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, permitand atragerea de fonduri externe in mod indirect si mascat".

In prezent, legea interzice "acceptarea donatiilor din partea altor state ori a organizatiilor din strainatate, precum si din partea persoanelor fizice sau juridice", formulare care, sustine initiatorul, "lasa camp liber finantarii mascate a unor partide politice prin intermediul ONG-urilor, a altor entitati non-profit sau a persoanelor fizice care pot sluji drept paravan pentru sustinerea activitatii politice din Romania cu fonduri din afara tarii".

Senatul a adoptat, cu 89 de voturi "pentru", sase voturi "impotriva" si o abtinere, raportul de respingere a propunerii legislative.

Initiativa legislativa urmeaza sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, care este forul decizional

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri