"Eu cred ca in urmatorii ani preturile terenurilor agricole vor creste. Ele nu sunt acum apreciate la adevarata lor valoare. Terenurile au un mare potential. Dincolo de potential, dincolo de liberalizarea pietei funciare, dincolo de cresterea productiei, cred ca faptul ca in Romania nu prea mai sunt terenuri care nu se lucreaza determina, de asemenea, o lupta mai mare pe terenurile agricole", a spus Constantin.

Ministrul a afirmat ca daca in urma cu cativa ani in Romania erau aproximativ 2-3 milioane de hectare de teren nelucrate, suprafata acestora a scazut la sub 300.000 de hectare.

"Si acelea sunt parcele foarte mici, imprastiate la nivel national. Este o chestiune de timp pana cand si acestea vor fi lucrate. Cred ca intr-un an-doi nu vor mai exista terenuri nelucrate in Romania", a mai spus el.

Daniel Constantin a afirmat ca aproximativ 7-800.000 de hecare de teren agricol din Romania sunt detinute de cetateni straini, prin intermediul unor firme inregistrate in Romania.

Guvernul infiinteaza o noua...
Citeste si: Guvernul infiinteaza o noua firma de stat, prin care va vinde cereale

Romania are o suprafata agricola de aproape 14 milioane de hectare, dintre care aproximativ 9 milioane sunt terenuri arabile.