Bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale pentru anul 2014 au fost aprobate astazi in Parlament. Bugetul de stat a trecut cu 346 de voturi pentru, 49 impotriva si 7 abtineri, urmand sa fie trimis spre promulgare sefului statului, Traian Basescu.

Bugetul asigurarilor sociale de stat a intrunit 347 voturi "pentru", 49 de voturi "impotriva" si 7 abtineri.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbatut intr-o singura zi, deputatii lucrand marti de dimineata pana la miezul noptii, iar parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot, informeaza Mediafax.

Presedintele a anuntat, insa, dupa intalnirea de ieri cu premierul Victor Ponta ca nu va respinge proiectul bugetului, in contextul in care acciza suplimentara la carburanti va ramane in vigoare.

Seful statului a afirmat, in declaratia de presa sustinuta dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca punctul de vedere al lui Victor Ponta a ramas "inflexibil", respectiv ca va fi introdusa taxa suplimentara la combustibili.

Ponta se suceste: Vrea...
Citeste si: Ponta se suceste: Vrea candidat comun PSD-ALDE-PRO Romania

Anterior afirmatiei lui Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele nu si-a schimbat pozitia fata de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibila", iar singura rugaminte a Guvernului a fost, in aceste conditii, sa nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Presedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului si ia in calcul, ulterior, si sesizarea Curtii Constitutionale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Comisie de ancheta pentru fraudarea alegerilor europarlamente