Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, in intalnirea pe care au avut-o la Cotroceni, i-a propus premierului Victor Ponta sa nu introduca acciza majorata de la 1 ianuarie 2014, iar daca nu se inchide bugetul sa o introduca de la 1 iunie, insa primul-ministru nu a acceptat, scrie Mediafax.

"I-am propus premierului: nu introdu acciza de la 1 ianuarie si, daca nu se inchide bugetul, introdu de la 1 iunie. Nu a acceptat", a relatat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca acest refuz i-a "confirmat" ca premierul "doreste banii pentru alegerile europarlamentare".

Presedintele Basescu a discutat, marti, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la intalnire fiind prezenti ministrii Chitoiu si Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful statului a afirmat, in declaratia de presa sustinuta dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca punctul de vedere al lui Victor Ponta a ramas "inflexibil", respectiv ca va fi introdusa taxa suplimentara la combustibili.

Citeste si:
Scaderea investitiilor, accizele si taxa pe stalp au tras in jos PIB
Scaderea investitiilor,...

Anterior afirmatiei lui Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele nu si-a schimbat pozitia fata de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibila", iar singura rugaminte a Guvernului a fost, in aceste conditii, sa nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Presedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului si ia in calcul, ulterior, si sesizarea Curtii Constitutionale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Basescu: INS trebuia sa atraga atentia asupra recesiunii