Comenzile noi din industrie in intervalul ianuarie-octombrie au urcat cu 8,1% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cele mai mari cresteri inregistrandu-se in industria bunurilor de capital, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Au mai crescut, de asemenea, comenzile noi din industria bunurilor de uz curent (+5,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,0%). Scǎderi s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (-4,4%).

Comenzile noi din industrie in luna octombrie 2013, comparativ cu luna precedenta, au crescut cu 6,2%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (+6,8%), in industria bunurilor de capital (+6,1%), in industria bunurilor de uz curent (+5,7%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,3%), scrie Mediafax.

In octombrie 2013, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, comenzile noi din industrie s-au majorat pe ansamblu cu 10,3%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor de capital (+16,0%), in industria bunurilor de uz curent (+6,7%), in industria bunurilor intermediare (+3,4%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,7%).

Citeste si:
CE a revizuit in crestere la 4% estimarile privind economia Romaniei
Comisia Europeana a revizuit...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Seful Dacia: Industria auto, o bijuterie pentru economia romaneasca