Pariurile in cota fixa, mutuale sau cu contrapartida, vor fi impozitate cu 2% pe castigul net realizat pe fiecare bilet (castig minus pret). Propunerea inlocuieste sistemul actual, care presupune un impozit de 25% pe castigul net cumulat pe mai multe bilete, a declarat presedintele ONJN, Cristinela Odeta Nestor, citat de Mediafax.

De asemenea, pariurile mutuale vor fi liberalizate, iar Loteria Romana isi va pierde monopulul, la solicitarea Comisiei Europene, a mentionat presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. O taxa similara, de 2% pe castig, va fi aplicata si castigurilor din video-loterie.

Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se va stabili ca nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker. Impozitul de 25% pe castig va ramane insa in vigoare pentru Loterie si jocuri Bingo.

In schimb, ONJN si Ministerul Finantelor propun cresterea taxelor platite de operatori. In urma noii modalitati de impozitare se asteapta la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu fata de suma inregistrata anul trecut.

“Modificarile propuse de catre Oficiul National al Jocurilor de Noroc in urma consultarilor cu industria prevad inlocuirea impozitului pe venitul jucatorului cu alte taxe, si nu eliminarea acestuia, reprezentand in fapt o crestere a taxelor in domeniul jocurilor de noroc. Cu toate acestea, consideram ca demersul ONJN duce la o reglementare mai buna a industriei jocurilor de noroc, tinand cont ca vorbim de inlocuirea unor impozite care in momentul de fata nu se pot colecta, nefiind posibila evidentierea venitului jucatorului in contabilitatea operatorilor de jocuri de noroc”, precizeaza reprezentantii Romslot.

Citeste si:
Anul carpelilor la Fisc! Cum se doneaza 2% din impozitul pe venit?
ANAF da inapoi si permite din...

Aceste modificari ar putea aduce un plus de 34,2 mil. lei la nivelul anului viitor si vor permite intrarea pe piata reglementata a sectorului jocurilor de noroc online, respectand si cerintele Uniunii Europene, adauga oficialii Romslot.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Donatia a 2% din impozit, valabila doi ani consecutivi