42 de proiecte de mediu finantate cu 1,045 mld. euro din fonduri ISPA

In perioada 2000-2006 au fost aprobate 42 de proiecte de mediu finantate din fonduri ISPA (Instrument Structural de Pre-Aderare), potrivit datelor prezentate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor /MMGA/ catre organizatiile neguvernamentale din domeniul protectiei mediului.

Din fondurile ISPA au fost finantate 29 de proiecte in domeniul apa potabila / apa uzata, sapte proiecte in domeniul managementului integrat al deseurilor si sase asistente tehnice pentru pregatirea de proiecte in sectorul de mediu, cu scopul intaririi capacitatii institutionale, informeaza Rompres.

Valoarea totala a proiectelor aprobate se ridica la aproape 1,45 miliarde euro, din care 1,045 miliarde euro grant ISPA, circa 195,35 milioane euro imprumuturi BEI, aproximativ 110,95 milioane euro imprumuturi BERD si 99,99 milioane euro din alte surse (bugete locale, buget de stat).

in prima jumatate a anului 2005, sub coordonarea MMGA, au fost finalizate si transmise Comisiei Europene, in vederea evaluarii si aprobarii, sase proiecte ISPA, in valoare de aproximativ 223 milioane euro.

Astfel, s-au realizat trei proiecte de investitii in sectorul de apa (in judetele Galati, Hunedoara si Suceava), doua proiecte in sectorul de gestionare a deseurilor (in judetele Bacau si Arges) si un proiect de asistenta tehnica pentru pregatirea a 25 de proiecte.

La inceputul anului 2006 s-a finalizat si transmis Comisiei Europene inca un proiect de investitii in sectorul de apa, in valoare de aproximativ 52,40 milioane euro (in judetul Caras-Severin).

De asemenea, pentru un numar de sapte proiecte se aloca sume pentru elaborarea de studii privind analiza optiunilor pentru dezvoltarea parteneriatelor public-private, in cadrul contractelor de asistenta tehnica si management.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri