Dintre acestea investitiile in lucrari de constructii noi s-au majorat cu 23% si au fost realizate cu precadere in energie electrica si termica, gaze si apa, intermedieri financiare, tranzactii imobiliare, inchirieri si activitati prestate intreprinderilor, in industria constructiilor metalice si a produselor din metal.

Investitiile in utilaje si mijloace de transport au crescut cu trei%, in special in industria alimentara si a bauturilor, transport, depozitare si comunicatii, comert, repararea autovehiculelor, a bunurilor de uz personal si gospodaresc.

In industria prelucratoare au fost investite circa 33,4% din fonduri, 19%, in constructii, 10,9% in energia electrica, termica, apa si gaze, conform studiului realizat de INS, citat de Rompres.

In perioada mentionata au fost eliberate pentru cladiri rezidentiale peste 10.000 autorizatii de construire, in crestere cu 3,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Un numar de 4.924 locuinte au fost finalizate, peste 90% dintre acestea fiind realizate din fondurile populatiei. Cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in regiunea Bucuresti- Ilfov (22% din total), regiunile Muntenia Sud si regiunea de Sud Est (cate 14%).