Dintre acestea investitiile in lucrari de constructii noi s-au majorat cu 23% si au fost realizate cu precadere in energie electrica si termica, gaze si apa, intermedieri financiare, tranzactii imobiliare, inchirieri si activitati prestate intreprinderilor, in industria constructiilor metalice si a produselor din metal.

Investitiile in utilaje si mijloace de transport au crescut cu trei%, in special in industria alimentara si a bauturilor, transport, depozitare si comunicatii, comert, repararea autovehiculelor, a bunurilor de uz personal si gospodaresc.

In industria prelucratoare au fost investite circa 33,4% din fonduri, 19%, in constructii, 10,9% in energia electrica, termica, apa si gaze, conform studiului realizat de INS, citat de Rompres.

Citeste si:

In perioada mentionata au fost eliberate pentru cladiri rezidentiale peste 10.000 autorizatii de construire, in crestere cu 3,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Un numar de 4.924 locuinte au fost finalizate, peste 90% dintre acestea fiind realizate din fondurile populatiei. Cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in regiunea Bucuresti- Ilfov (22% din total), regiunile Muntenia Sud si regiunea de Sud Est (cate 14%).