Sindicalistii de la combinatul Azomures din Targu Mures au obtinut, in urma negocierilor pentru noul contract colectiv de munca, o crestere salariala de 75 de lei, prime si mentinerea tuturor drepturilor anterioare ale angajatilor, scrie Mediafax.

Vicepresedintele sindicatului "Alternativa 2002" din combinatul producator de ingrasaminte chimice din Targu Mures, Maria Dandarau, a declarat, luni, ca, in urma negocierilor pentru noul contract colectiv de munca, s-au obtinut o crestere salariala de 75 de lei la salariul de baza pentru fiecare angajat, dar si prime si mentinerea tuturor drepturilor anterioare ale salariatilor.

"Am obtinut o crestere de 75 de lei la salariul de baza, o prima de 150 de lei net, pentru anul trecut, pentru fiecare angajat, care se va acorda in 12 ianuarie. Totodata, am negociat o prima de 650 de lei, in functie de prezenta la serviciu si profitul companiei, la sfarsitul anului. S-au mentinut toate drepturile anterioare, precum sporurile de tura, toxicitate, fidelitate, si acordarea a patru prime - de vacanta, de Ziua Chimistului, de Paste, de Craciun, in cuantumul unui salariu minim pe economie la data platii, deci 850 si, respectiv, 900 de lei", a spus Maria Dandarau.

Potrivit lui Dandarau, sindicalistii au cerut initial mentinerea drepturilor si o crestere de 150 de lei la salariul de baza, iar conducerea companiei a oferit "zero", insa, in urma negocierilor, s-au "intalnit pe la mijloc". Ea a precizat ca de prevederile noului contract colectiv de munca - inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca Mures in ultima zi lucratoare a anului trecut - beneficiaza atat cei circa 2.300 de angajati ai Azomures, cat si cei care au fost externalizati din combinat, adica in total 2.600 de persoane.

"Chimistii au fost in general nemultumiti, am inregistrat sapte iesiri din sindicat in cursul negocierilor. Pe de alta parte, cei externalizati, care cunosc si alte contracte colective de munca, ne-au multumit", a afirmat Dandarau. Potrivit aceleiasi surse, sindicalistii au stabilit cu conducerea Azomures ca se vor mai intalni si in perioada 15 iunie - 1 iulie, pentru noi negocieri, "in functie de rezultatele companiei".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri