In jur de 700 de agricultori care vor fonduri nerambursabile de la SAPARD ar putea ramine cu proiectul in sertare. In cel mai optimist caz, se vor mai putea depune proiecte si in iulie.
Cresterea rapida a numarului de cereri pe SAPARD din ultima perioada a dus la cheltuirea fondurilor mult mai repede decit se asteptau autoritatile. Reprezentantii Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) - (fosta agentie SAPARD) estimeaza astfel ca in jur de 700 de producatori agricoli care au proiectele in faze incipiente si-ar putea lua adio de la banii comunitari, desi au cheltuit pentru consultanta. In cel mai fericit caz, sesiunea de depuneri va dura si in iulie, dar numai pentru anumite masuri.

Numarul de proiecte depuse in iunie a depasit orice asteptare de-a noastra. Daca inainte veneau proiecte in valoare (totala - n.r.) de 40-50 de milioane de euro pe luna, acum sumele sint de trei ori mai mari, ne-a declarat Samoila Szabo, presedintele APDRP.

Vinerea cea mare

Este prapad. In ultima perioada vin proiecte cu duiumul. Cred totusi ca si in iulie va mai fi o sesiune de depuneri, dar nu pentru toate masurile. Decizia finala se va lua insa vineri, pentru ca este ultima zi procedurala cind se trage linie si vedem ce bani mai sint disponibili, ne-a mai spus Szabo.

Potrivit acestuia, producatorii agricoli care vor sa depuna proiecte pe masura referitoare la silvicultura nu mai au practic nici o sansa. In schimb, pentru cei care au in curs de finalizare proiecte pe masura referitoare la exploatatiile agricole sau la diversificarea activitatilor economice, probabilitatea sa mai poata intra in posesia fondurilor SAPARD este mai mare. Nu in ultimul rind, ar mai fi bani si pentru constituirea grupurilor de producatori si pentru agromediu. Exista chiar posibilitatea organizarii unei sesiuni de depuneri pentru aceste doua masuri chiar si in august.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5910&art=14454&cHash=e78f32811b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri