Aderarea Romaniei si Bulgariei va constitui un succes pentru Uniunea Europeana, a afirmat comisarul european pentru extindere Olli Rehn, intr-un mesaj video adresat, miercuri, participantilor la forumul de afaceri si investitii Grecia - Romania - Bulgaria, organizat la Atena, transmite BTA.

Urmatorul raport de monitorizare al Comisiei Europene, care va indica daca Romania si Bulgaria vor putea adera la 1 ianuarie 2007, va fi finalizat pana in luna octombrie, a mentionat comisarul european pentru extindere.

In mesajul sau, el a chemat cele doua tari sa depuna eforturi suplimentare pentru a-si reforma sistemele judiciare si a combate coruptia.

Oficialul de la Bruxelles a subliniat, totodata, ca Uniunea Europeana recunoaste eforturile depuse si progresele insemnate inregistrate de Romania si Bulgaria, care au dus la indeplinire reforme legislative radicale si se profileaza ca parteneri stabili cu bune perspective in UE.

Prezenta la forum, Meglena Kuneva, ministrul bulgar al afacerilor europene, a declarat ca Sofia dispune de vointa si hotararea de a indeplini angajamentele asumate pentru a deveni membru deplin al UE, noteaza BTA.


Mai multe articole din sectiunea Economie »