Principalele riscuri pentru parteneriatul de tara dintre Romania si Banca Mondiala se refera la modul in care vor fi continuate reformele din administratia publica, justitie si lupta impotriva coruptiei, a declarat Owaise Saadat, country manager al biroului din Romania. "Speram ca dupa ce Romania va adera la Uniunea Europeana, reformele structurale vor continua. Exista parti importante care trebuie finalizate. In ultimii doi ani, reformele au fost foarte bune, dar cea mai mare dezamagire va fi daca acestea se vor opri la 1 ianuarie 2007", a afirmat Saadat. Oficialul a aratat ca atat administratia publica, cat si justitia sunt domenii care pot deveni riscuri in aplicarea parteneriatului de tara, in cazul in care nu va exista angajament politic.

"In prezent, acest tip de angajament exista, impulsionat de Uniunea Europeana. Am vazut schimbari importante in justitie, in administratia publica si in lupta impotriva coruptiei. Romania trebuie sa continue aceste reforme, fie ca vrea sau nu fondurile de la Banca Mondiala, fie ca are sau nu nevoie de acesti bani", a spus Saadat. De asemenea, oficialul a reafirmat sprijinul Bancii Mondiale in ceea ce priveste furnizarea de cunostinte si experienta pentru continuarea reformelor. Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), membra a grupului Bancii Mondiale ar putea acorda Romaniei, in intervalul 2006-2009, imprumuturi in valoare de la 1,147 miliarde de dolari la 1,89 miliarde de dolari. Strategia partaneriatului de tara include doua scenarii in cazul imprumuturilor BIRD pentru Romania, cu valorile mentionate, in functie de ritmul de implementare a proiectelor. (Mediafax)


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri