Directorii de companii au apreciat, conform anchetelor realziate in luna iunie, ca activitatea economica va creste atat in industrie, cat si in constructii, comert cu amanuntul si servicii.

Evolutia indicatorilor economici este estimata sub forma soldului conjunctural, care reprezinta diferenta dintre procentajul previziunilor de scadere si de crestere.

In cazul industriei, soldul conjunctural referitor la cresterea productiei este de 27% in total si de 33% la intreprinderile cu 50 pana la 249 de salariati. Managerii din constructii sunt cei mai optimisti, soldul conjunctural fiind de 52%, iar in comertul cu amanuntul si servicii nivelul indicatorului a fost de 30%, respectiv 19%.

In toate domeniile mentionate sunt anticipate cresteri de preturi. in industrie si comert cu amanuntul sunt asteptate majorari de preturi intr-un ritm mai redus decat in cele trei luni anterioare. Pe de alta parte, in constructii se estimeaza o accelerare a scumpirilor.

In industrie este asteptata o reducere a personalului firmelor cu peste 500 de salariati, compensata insa de cresterea numarului de angajati la celelalte categorii.

In ceea ce priveste numarul de salariati, managerii anticipeaza cresteri in toate domeniile, mai accentuate in constructii, cu un sold conjunctural de 30% si mai reduse in comert cu amanuntul si servicii, cu 6%.