Firmele isi vor achita obligatiile fiscale in ordinea vechimii acestora, modalitatea de stingere a creantelor fiind modificata incepand cu 1 ianuarie 2007, a declarat vineri vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, la un seminar de fiscalitate, organizat la Sinaia de grupul Rentrop&Straton.

Pana in prezent, firmele isi achita in primul rand obligatiile curente si majorarile de intarziere aferente acestora, a precizat reprezentantul Fiscului.

Danil Chitoiu a explicat ca acum este foarte greu atat din punct de vedere al agentilor economici pentru a stinge obligatiile fiscale, cat si din punct de vedere al ANAF, de a administra colectarea creantelor fiscale.

Vicepresedintele ANAF a precizat ca fac exceptie de la aceasta prevedere esalonarile la plata, care au prioritate in functie de graficul de esalonare aprobat prin conventii cu Ministerul Finantelor Publice si alte autoritati.

Acesta a mentionat totodata ca, in modificarile aduse Codului de procedura fiscala, a fost introdusa si posibilitatea ca obligatiile fiscale sa fie platite de alte persoane decat debitorul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri