Firmele isi vor achita obligatiile fiscale in ordinea vechimii acestora, modalitatea de stingere a creantelor fiind modificata incepand cu 1 ianuarie 2007, a declarat vineri vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, la un seminar de fiscalitate, organizat la Sinaia de grupul Rentrop&Straton.

Pana in prezent, firmele isi achita in primul rand obligatiile curente si majorarile de intarziere aferente acestora, a precizat reprezentantul Fiscului.

Danil Chitoiu a explicat ca acum este foarte greu atat din punct de vedere al agentilor economici pentru a stinge obligatiile fiscale, cat si din punct de vedere al ANAF, de a administra colectarea creantelor fiscale.

Vicepresedintele ANAF a precizat ca fac exceptie de la aceasta prevedere esalonarile la plata, care au prioritate in functie de graficul de esalonare aprobat prin conventii cu Ministerul Finantelor Publice si alte autoritati.

Acesta a mentionat totodata ca, in modificarile aduse Codului de procedura fiscala, a fost introdusa si posibilitatea ca obligatiile fiscale sa fie platite de alte persoane decat debitorul.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum a ajuns Parlamentul Romaniei cel mai mare dusman al poporului