Cateva proiecte comune Romania-Bulgaria au ramas in sertarele Guvernului de la Bucuresti, iar acum oamenii de afaceri din sistemul feroviar spun ca au solicitat relansarea acestora, dar nu au primit niciun raspuns oficial. Este vorba, in principal, despre doua noi poduri peste Dunare, la Silistra si la Turnu Magurele.

Initiativele sunt cuprinse in lista cu proiecte prioritare care ar putea fi finantate cu fonduri UE destinate cooperarii transfrontaliere la nivelul Dunarii. Partea bulgara a inceput cateva demersuri, dar Romania nu are nimic pana in prezent. Argumentele initiatorilor „Avand in vedere cererea evidenta pentru transport, atat in sectorul rutier cat si in sectorul feroviar de-a lungul Coridorului European de la Kiev (Moscova) catre Istanbul, este clar faptul ca podul peste Dunare de la Ruse/Giurgiu nu mai poate deservi volumele de trafic existente. Luand in considerare efectul direct al transferurilor de marfa, dar si cresterea acuta permanenta a transportului public si de marfa pe aceasta ruta, un nou pod este necesar imediat“, argumenteaza autorii master-planului.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri