Datele privind conturile nationale financiare, centralizate de BNR intr-un raport, arata ca Romania are, per ansamblu, creante (bani de primit) in valoare de 1.902 miliarde de lei si angajamente (datorii de platit) de 2.361 de miliarde de lei, ceea ce inseamna un necesar net de finantare de 459 de miliarde de lei. Defalcat pe sectoare, statul si firmele au cele mai mari deficite, iar populatia are un sanatos excedent.

Potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), foarte putine sectoare din economie sunt pe excedent (au mai multi bani de primit decat de dat) si majoritatea sunt pe deficit (trebuie sa plateasca mai mult decat au de primit), fenomen care treneaza inca din 2008.

Datele se refera la situatiile financiare din anul 2012 si au fost centralizate de Directia de Statistica din BNR in octombrie 2013, precizeaza banca centrala. Iata cum stau cu banii principalele sectoare din economie:

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri