Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca asteapta de la Eugen Nicolaescu, propus pentru functia de ministru de Finante, ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, intre care a enumerat scutirea de impozit pe profitul reinvestit si reducerea CAS, sa devina rapid realitate.

"Asteptam ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, si anume masurile ferme pentru stimularea mediului economic, a mediului privat, a mediului de afaceri, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, celelalte masuri discutate, convenite si cu premierul, si cu FMI, sa devina cat mai repede realitate", a spus Antonescu, relateaza Mediafax.

El a precizat ca asteapta de la Nicolaescu sa dovedeasca in fruntea Ministerului de Finante aceeasi claritate si tenacitate si acelasi curaj in asumarea si realizarea unor proiecte, asa cum a facut si la Ministerul Sanatatii.

"Astept o viziune, o practica pe care sa le impuna in fruntea minsterului, in structurile ministerului, prin care sa se inteleaga ca acele structuri sunt la dispozitia cetateanului, a contribuabilului roman, la dispozitia celor care fac bugetul Romaniei. Asteptam masuri cat mai rapide pentru ca toate procedurile inca foarte complicate in care contribuabilii romani isi platesc datorii sa fie simplificate. Asteptam ca birocratia in sens tehnic a acestui minister sa faca viata mai usoara contribuabilului roman, pentru ca el e cel care plateste inclusiv Ministerul Finantelor", a spus Antonescu.

El a aratat ca Nicolaescu nu e deloc nou venit in lumea finantelor, fiind un om care are formatia universitara, intelectuala si profesionala in aceasta zona.

"Este profesor de economie, e un om care a lucrat si cunoaste nu doar economia si finantele din Romania, ci si Ministerul de Finante, a fost secretar general al acestui minister, in patru mandate parlamentare a fost membru si presedinte al Comisiei de Buget-Finante, deci e din toate punctele de vedere pregatit pentru a aborda aceasta misiune", a mai spus Antonescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri