Eliberat din functie de ministrul Agriculturii pe motiv de neperformanta, Samoila Szabo acuza retragerea sprijinului politic din partea UDMR
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, l-a eliberat din functie, ieri, pe directorul general al Agentiei de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Pescuit, Samoila Szabó, pentru ineficienta in activitate. Flutur s-a aratat nemultumit in special de ritmul de derulare a programului SAPARD, pentru care agentia primeste si avizeaza cererile de finantare, informeaza Mediafax.

De asemenea, ministrul ii reproseaza directorului ca nu a stat foarte mult in Bucuresti, la agentie, si ca a fost mai mult plecta prin tara. "Eu cer un management mai performant si vreau un director care sa tureze motoarele si sa stea mai mult la agentie in Bucuresti", a spus Flutur.

Pentru ocuparea postului va fi organizat concurs, in circa doua saptamani, interimatul urmand sa fie asigurat de Dan Gherghelas, director general adjunct in cadrul agentiei. Contactat de Curierul National, directorul interimar al Agentiei, Dan Gherghelas, a refuzat sa faca comentarii la adresa deciziei ministrului Agriculturii.

Szabo crede ca e o solutie politica

Directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Samoila Szabo, a declarat agentiei Mediafax ca fondurile UE prin SAPARD au fost angajate aproape in totalitate cu jumatate de an inainte de expirarea termenelor, desi ministrul Flutur i-a reprosat ca programul nu "merge ca lumea". El a afirmat ca UDMR i-a retras sprijinul politic si a lasat sa se inteleaga ca o posibila cauza pentru inlocuirea din functie ar fi neimplicarea sa in "anumite smecherii".

Potrivit lui Szabo, UDMR ar fi propus deja ministrului Agriculturii un succesor la conducerea institutiei. "Am aflat si eu ca s-ar fi prezentat la minister cel care se doreste a fi urmasul meu. Probabil s-a ales o solutie politica'', a spus Szabo, care nu este inscris in nicio formatiune politica.

Liderul UDMR, Marko Bela, l-a propus pe Istvan Nagy pentru functia de director al Agentiei SAPARD, a declarat presedintele partidului ieri, in cadrul unei conferinte de presa. "Nu este o sanctiune. Vrem un om mai dinamic acolo", a precizat Bela.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »