Pretul aurului a crescut luni cu 2% din cauza escaladarii crizei din Ucraina care determina investitorii sa se refugieze in active considerate sigure, continuand tendinta de redresare de la inceputul acestui an in pofida unei scaderi inregistrate pe ansamblul saptamanii trecute.

Contractele pentru aurul cu livrare in luna aprilie au inregistrat la New York o crestere de 1,86% a cotatiilor, respectiv de 24 de dolari, la 1.345,6 dolari uncia. Argintul cu livrare in luna mai este in urcare cu 1,22%, la 21,47 dolari uncia, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.

"Ingrijorarile geopolitice au obiceiul sa distorsioneze pietele si in acest caz vor continua sa faca acest lucru atata timp cat Ucraina va fi in centrul atentiei", a declarat Simon Smith, economist sef la compania FxPro in Londra. Intensificarea tensiunilor in Ucraina continua sa sustina cresterea pretului aurului, dar acestea nu sunt singura forta care influenteaza piata, potrivit companiei britanice de brokeraj Sharps Pixley.

"Problemele de pe pietele valutare emergente sunt amplificate de temeri legate de finantarea dezvoltatorilor imobiliari din China si de serviciile bancare gri din aceasta tara", a aratat Sharps Pixley.

Aurul a incheiat saptamana recuta cu un declin al cotatiei de 0,2%, dupa ce date referitoare la increderea americanilor in economia SUA si un indice privind climatul de afaceri au sporit cererea de actiuni.

Per ansamblul lunii februarie, pretul aurului a avansat cu aproape 7%, pentru a doua luna consecutiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri