"Nu are suficienta experienta, dar asta poate fi si un lucru bun, ca nu are experienta negativa a structurilor birocratice. A fost o supriza si pentru ea insasi. A participat alaturi de mine la o intalnire pe teme economice pe care am avut-o cu liderii PDL si nu vreau sa se supere Ialomitianu pe mine, dar i-a tinut o lectie de economie aplicata care m-a uns pe suflet, deci cred ca va face fata. O va critica sigur Ialomitianu", a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat ca noul ministru aduce un "suflet proaspat" si nu are prejudecati rezultate dintr-o activitate anterioara in structuri publice romanesti.

"Este un pariu pe care-l fac. Sunt decizii pe care am simtit ca trebuie sa le iau pentru un mesaj pe termen lung. Este o provocare pe care mi-o asum", a conchis Ponta.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca pentru portofoliul Finantelor a propus-o pe Ioana Petrescu, in varsta de 34 de ani, care este consilierul pe probleme fiscale al sefului Guvernului.

Ponta a mentionat ca Ioana Petrescu are, in ciuda varstei tinere, experienta in domeniu, ceea ce o recomanda pentru a detine functia de ministru al Finantelor.

Petrescu a fost numita in septembrie in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrului.