Cresterea industriei, cu 8,1%, si cea a agriculturii, cu 23,4%, au sustinut avansul Produsului Intern Brut (PIB) anul trecut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS), care a mentinut la 3,5% estimarea privind cresterea economica din 2013.

"Cele mai importante contributii la cresterea PIB in anul 2013, comparativ cu anul 2012, le-au avut industria (+2,3%), cu o pondere de 30,0% la formarea PIB si al carei volum de activitate s-a majorat cu 8,1%, si agricultura, silvicultura si pescuitul (+1,1%), cu o pondere mai redusa la formarea PIB (5,6%) si al caror volum de activitate s-a majorat cu 23,4%", arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Contributii pozitive la cresterea PIB au mai avut informatiile si comunicatiile, tranzactiile imobiliare si activitatile profesionale, stiintifice si tehnice, activitatile de servicii administrative si activitatile de servicii suport. Contributii negative la cresterea PIB au avut constructiile, comertul cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, transport si depozitare, hoteluri si restaurante si intermedierile financiare si asigurari.

INS a mentinut la 3,5% estimarea privind cresterea PIB in 2013, in termeni reali, si la 5,2% in trimestrul 4 fata de acelasi trimestru din 2012 (serie bruta), sau 5,1% ca serie ajustata sezonier. Statistica a modificat insa cresterea din trimestrul 4, fata de precedentele trei luni, ca date ajustate sezonier, la 1,5%, de la 1,7% cat estima in februarie, fara sa explice noua prognoza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri